Από τη χθεσινή ομιλία της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο «Σπόρτινγκ»

Συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτιγκ με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα οργάνωσε χθες στις 6.00 το απόγευμα το ΚΚΕ. Πρόκειται για την πρώτη ομιλία της γ.γ. του ΚΚΕ, στο πλαίσιο συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εν όψει του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που θα γίνει το διάστημα 18 – 22 Φεβρουαρίου.

Μεγάλη η ομιλία, αναδημοσιεύουμε από το «Ριζοσπάστη» μόνο το κομμάτι εκείνο που αφορά στους συνεχιζόμενους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όποιος ανδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει στο «Ριζοσπάστη» όλη την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγας.

papariga_sporting1 «…Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αγωνιζόμενη αγροτιά κατά της ΚΑΠ και όλων των αναθεωρήσεών της, και που όλες έχουν ένα στόχο: Το τσάκισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ολοι οι εργαζόμενοι να σταθούν δίπλα στα μπλόκα.

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό, που μόλις πριν από λίγες ώρες έκανε η κυβέρνηση, με δήθεν παραχωρήσεις στους φτωχούς αγρότες. Ψίχουλα είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, μα και αυτά τα ψίχουλα, που λέει ότι θα δώσει με μιαν ελάχιστη αύξηση, τα περισσότερα απ’ αυτά ανήκουν στον ΕΛΓΑ. Ετσι και αλλιώς, θα τα έπαιρναν οι αγρότες.

Προσέξτε, όμως, κάνει την εξής τοποθέτηση, που τα τελευταία χρόνια συνεχώς υπενθυμίζει και, άλλωστε, με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε αυτήν τη διαδικασία και το ΠΑΣΟΚ με το λεγόμενο μητρώο αγροτών. Διαχωρίζει τους αγρότες και τις αγρότισσες, που έχουν κύριο επάγγελμα αγροτικό και αυτούς που δεν το έχουν. Οταν ξέρουν ότι σήμερα ο φτωχός αγρότης, ο νέος αγρότης, τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να ζήσουν έχοντας σαν κύριο εισόδημα το αγροτικό. Αναγκάζονται να έχουν, να κυνηγούν και λίγο αγροτικό εισόδημα – ψίχουλα και λίγο εργατικό εισόδημα στις πόλεις. Δεν είναι μεγαλοκαρχαρίες, που έχουν εισοδήματα πολλά από πολλές πηγές. Ενα εισόδημα φτωχό προσπαθούν να έχουν, και λίγο αγροτικό και λίγο εργατικό, με τις γνωστές μορφές της προσωρινής απασχόλησης. Είναι εμπαιγμός. Πρέπει να τους βοηθήσουμε, πρέπει να τους στηρίξουμε, δεν είναι θέμα μόνο αλληλεγγύης το αγροτικό εισόδημα. Είναι θέμα, η αγροτική παραγωγή σε ποια χέρια βρίσκεται, στα χέρια των λίγων, εάν αρπάζεται κυριολεκτικά και διά της βίας από τους πολλούς, τους μικρούς. Αυτό αφορά και το εργατικό εισόδημα της πόλης, αφορά και το εισόδημα των μικρομάγαζων της πόλης. Και, ας μην ξεχνάμε, η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών στην Αθήνα και στα άλλα αστικά κέντρα έχουν ανάγκη και από το αγροτικό εισόδημα και από τα προϊόντα της πόλης. Μην ξεχνάμε πόσες οικογένειες στην Αθήνα σήμερα είναι στενά συνδεδεμένες με την αγροτική παραγωγή…»

Advertisements

2 Σχόλια

Filed under Αριστερά, Εκδηλώσεις

2 responses to “Από τη χθεσινή ομιλία της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο «Σπόρτινγκ»

  1. knowbetter

    γιατί δεν αλλάζεις την ονομασία από nikiana.wordpress.com σε rizospasti.publicrelation.wordpress.com? έτσι και αλλιώς πιο πολύ ασχολείσαι με το κόμμα του «ΠΑΜΕ για καφέ» παρά με τον τόπο μας;

  2. Δεν σε καταλαβαίνω «φίλε» knowbetter. Δεν σε υποχρεώνει νομίζω κανείς να διαβάζεις το ιστολόγιό μου. Ως εκ τούτου πάψε να φωνασκείς ανωνύμως και σε τελική ανάλυση μην το διαβάζεις αν δεν θέλεις…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s