Έγινε σήμερα το πρωί με επιτυχία ο αποκλεισμός του σταθμού διοδίων Ακτίου – Πρέβεζας

Απόλυτη επιτυχία είχε σήμερα το πρωί ο συμβολικός αποκλεισμός του σταθμού των διοδίων στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας από κατοίκους των νομών Λευκάδας και Πρέβεζας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου  φορείς του Νομού Λευκάδας και η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί στην Πρέβεζα.

diodia1

Οι συμμετέχοντες στον αποκλεισμό διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση στο χαράτσι κατά 33% των ειδικών καρτών διέλευσης. Όπως επισημαίνουν το ΤΕΟ ΑΕ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού διοδίων, αφού πρώτα επικαλέστηκε βλάβη των μηχανημάτων για μη έκδοση εκπτωτικών καρτών (δηλ. απεριορίστων διαδρομών) το τελευταίο διάστημα, τελικά προωθεί την αύξηση κατά 33% του ποσού στις μηνιαίες κάρτες (από 60 σε 80 ευρώ).

diodia2

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το έργο της ζεύξης έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με δημόσια χρηματοδότηση (ελληνική και ευρωπαϊκή) και ότι καθημερινά διέρχονται περίπου 2.500 αυτοκίνητα, οπότε τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας όχι απλά βγαίνουν, αλλά το κράτος αρμέγει στην κυριολεξία τους γύρω κατοίκους και με το παραπάνω. Οι ειδικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών ήταν μία διευκόλυνση για πολλούς εργαζόμενους από λαϊκές οικογένειες της περιοχής, που λόγω δουλειάς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη ζεύξη σε καθημερινή βάση. Κάποιοι δε από αυτούς διέρχονται και δύο φορές την ημέρα. Οι κατηγορίες αυτών των εργαζομένων  είναι πολλές: Δημόσιοι υπάλληλοι, Νοσοκομειακοί, υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των ΟΤΑ, Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αστυνομικοί, συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών των ΟΤΑ, μόνιμοι και συμβασιούχοι της Ολυμπιακής κ. ά.

diodia3

Οι φορείς της Λευκάδας απαιτούν σε κοινή ανακοίνωσή τους την ελεύθερη διέλευση όλων των εργαζομένων, καθώς και των αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών, σε μια προπτική πλήρους κατάργησης των διοδίων.

[Το σύνθημα «Ανοιχτοί δρόμοι για όλους»  έγινε για κάμποσο χρόνο πραγματικότητα. Μετά την κάλυψη φυσικά με πλαστικές σακούλες των καμερών παρακολούθησης.]

diodia4

Σχολιάστε

Filed under Εργατικά, Εκδηλώσεις, Κοινωνικά θέματα, Λευκάδα, Στη γειτονιά μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s