Αύριο, και στη Λευκάδα, το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Αύριο λοιπόν στις 5.30 μ.μ. στον Άγιο Μηνά το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.  Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, «ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις τους, να επιλέξουν το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ σαν το μοναδικό δρόμο επιλογής, απάντησης στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους. Να ξεπεράσουν επιφυλάξεις και να μην αφήσουν να περάσουν οι λογικές: «έχουμε κρίση, τα κεφάλια μέσα»»...

syl_17122008

Με τα αυριανά συλλαλητήρια, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν συνέχεια στην πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά του κεφαλαίου, των κομμάτων του, της ΕΕ, κατά της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι από χτες, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητείται η «Εκθεση Σέρκας» με την οποία το ευρωενωσιακό κεφάλαιο επιχειρεί να επιβάλει 65ωρη και πλέον εργάσιμη βδομάδα, να σπάσει το χρόνο εργασίας και «ενεργό» και «ανενεργό» και να βαθύνει την εργασιακή εκμετάλλευση με ετήσια διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ακόμα, στις 17 Δεκέμβρη, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αναμένεται να γνωμοδοτήσει σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, για όσους εργάζονται πριν το 1993. Τη μέρα του συλλαλητηρίου  κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής και ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εργατικά, Εκδηλώσεις, Λευκάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s