Μην τρέχετε: 21 συστήματα καταγραφής ταχύτητας στην Αιτωλοακαρνανία

21 συστήματα καταγραφής ταχύτητας τοποθετήθηκαν από την τροχαία στην Αιτωλοακαρνανία και σύμφωνα με πληροφορίες θα λειτουργήσουν άμεσα. Το μπουγιουρντί θα αποστέλλεται «πακέτο» στους… βιαστικούς ταχυδρομικά και να μην ανησυχούν. Όχι, ο γιος του ταχυδρόμου δεν έχει καμία σχέση και επιτέλους δεν μπορούμε να του τα φορτώνουμε όλα.

radar Ο διοικητής τροχαίας Μεσολογγίου κ. Θανάσης Δημητρίου κατέστησε με δηλώσεις του σαφές, πως θα κόβονται κλήσεις έστω και για υπέρβαση ενός χιλιομέτρου. Αυτό γίνεται διότι στις περιοχές που στήθηκαν οι κάμερες σημειώνονται και τα περισσότερα ατυχήματα, θανατηφόρα ή μη κι αν δεν πέσει ο σχετικός εισπρακτικοπροληπτικός «πέλεκυς», δε βλέπω να μασάμε. Οι κάμερες έχουν ήδη τρομοκρατήσει τους οδηγούς –τους ανυπόμονους λέμε- με την εμφάνισή τους και μόνο.

Στην περιοχή ευθύνης της τροχαίας Μεσολογγίου τα συστήματα καταγραφής ταχύτητας είναι 6. Για να ΄χετε το νου σας και μη σας έρθει ξαφνικό, ένα είναι πριν τον Εύηνο, το επόμενο προ του κόμβου Αγίου Συμεών, άλλο ένα στη διασταύρωση Αγίου Θωμά. Λίγα μέτρα πιο κάτω η κάμερα φωτογραφίζει εγκατεστημένη λίγο μετά τον κόμβο της Αγριλιάς (στο πάρκινγκ με τα ευκάληπτα), ενώ ακολουθούν ένα μετά το Κεφαλόβρυσο κοντά στο Χαλίκι και άλλο ένα στα Φραγκουλέικα.

Πριν τη λειτουργία τους θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες όπου θα αναφέρεται ότι υπάρχει κάμερα.

Ουφ ησύχασα. Θα μου φύγει το μόνιμο άγχος όπως έρχεσαι από Αθήνα στη στροφή για Αιτωλικό, που είσαι πάνω στη διαγράμμιση ότι στρίβεις, έχεις βγάλει το ωραίο σου το φλας το αριστερό, περιμένεις υπομονετικά ν΄ αδειάσει το αντίθετο ρεύμα και γράφοντας στις λασπωμένες τους γαλότσες τον ΚΟΚ σε προσπερνάνε από δεξιά, από αριστερά κι από οπουδήποτε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες αγροτικά, Μερτσέντες και τριαξονικά με τους αντίστοιχους ιθαγενείς Σουμάχερ στο βολάν. Αν είχε το αούτο τους φτερά θα περνούσαν από πάνω σου χωρίς δισταγμούς κι αμφιβολίες που το μυαλό τους βασανίζουνε πολλές, αλλά όχι -ειδικά όχι- σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

(Η πληροφορία από την ΑΙΧΜΗ)

(Αναρτήθηκε στο blog astakos.wordpress.com)

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Δανεισμένα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s