Θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας το θέμα «Προστασία-Αξιοποίηση-Ανάδειξη της περιοχής των Σκάρων»

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 07.00 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας στην αίθουσα του Δημαρχείου, όπου μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα είναι, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα», και το θέμα «Προστασία – Αξιοποίηση – Ανάδειξη της περιοχής των Σκάρων».

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όσο το δυνατόν περισσοτέρων συνδημοτών μας, ιδιαίτερα δε συγχωριανών μας, που έχουν δείξει επανειλημένα την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα αυτό, ως μοχλός πίεσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του γεγονότος ότι δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση από τη Δημοτική Αρχή για τη σωτηρία του δάσους.

Άποψη του πανμορφου δρυοδάσους των Σκάρων

Άποψη του πανέμορφου δρυοδάσους των Σκάρων

Είναι γνωστά λίγο πολύ σε όλους μας, ιδιαίτερα στους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Αλεξάνδρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό το πανέμορφο δρυοδάσος των Σκάρων, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα στο Ιόνιο, από την ανεξέλεγκτη και αποίμενη κτηνοτροφία κύρια αλλά και λόγω διάβρωσης του εδάφους. Το δάσος αργοπεθαίνει και έχει σχεδόν μηδενική αναγέννηση. Έχουμε αναφερθεί κάμποσες φορές στο ιστολόγιο γι’ αυτό. Σχετικές αναρτήσεις υπάρχουν στην κατηγορία «Δάσος των Σκάρων».

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Δάσος των Σκάρων, Δήμος Λευκάδας, Περιβάλλον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s